ПАРАЛЕЛНО ПЛЪЗГАНЕ ТИП ФОЛКСВАГЕН

Дограми, плъзгащи се, с фронтално отместване (както вратите на маршрутките и популярния микробус на Фолксваген, откъдето идва името). Уплътняване дори по-добро от стандартното отваряне на панти. 

Този тип отваряне може да се направи при всички видове алуминиеви и PVC дограми. Характерното при него е много плътното притискане на крилото към касата, което гарантира най-добра термо и шумоизолация от всички видове плъзгащи системи. Позволява направата на много широки крила- максималният размер е 170*240 см. като по-широките крила например 200*220см. се движат дори по-лесно от тесните и високи крила.Може да се използва и при входни врати като недостатък тогава е високият праг на пода.

Крилата могат да се плъзгат и покрай стена когато монтажа на дограмата е на вътрешен ръб.При завъртане на  дръжката странично  прозореца се отваря първо от горе както при механизмите с горно отваряне.Когато завъртите дръжката на горе и дръпнете към вас крилото влиза навътре в стаята и се плъзга в ляво или дясно . От там идва и популярното название на това отваряне "фолксваген" както на страничните врати на микробус. Обкова който се използва е немски -на фирмата SIEGENIA. Друг голям плюс е че може да се използват много широки тройни стъклопакети до 40мм широчина,нещо което не е възможно при друга плъзгаща система. Предлага се във всички цветове по RAL и всички дървесни декори .

Галерия