Стъклени пъзгащи врати.

Братя Градеви предлагат стъклени плъзгащи врати от 2,3,4,5 или повече части, които се събират в едната или двете посоки или се плъзгат покрай стена. Пакета от 5 крила е широк 10см. и позволява отваряне на 80% от светлия отвор. Системата се предлага във вариант с 8 и 10 мм стъкло. Възможни са множество варианти, като цветове, принтове или орнаменти по вратите. Както и различни ръкохватки от алуминий, инокс или в черно. Системата е с минимален праг от 5,5 мм. с височината на преходна лайсна.
 
Стъклени пъзгащи врати.
 

Видове стъклопакети за ПВЦ дограма – основни характеристики

15.01.2014
Стъклото е основният елемент на всеки стъклопакет за ПВЦ дограма и в зависимост от неговия вид и дебелина се определят и свойствата на стъклопакета.

Стъклопакетите за ПВЦ дограма представляват две или повече херметически затворени стъкла, пространството, между които е запълнено с въздух или някакъв вид газ. Те са един от основните елементи на ПВЦ дограмата и играят съществена роля в топлоизолационните и звукоизолационните функции на прозорците.

Стъклопакетите за ПВЦ дограма могат да се изработят от две или повече различни по вид и дебелина стъкла, между които да се приложат различни филтри, а пространството между тях да се напълни с газ, например аргон, който да повиши топлоизолационните им свойства. В зависимост от това, какъв вид стъкла са използвани при направата на стъклопакета се променят и неговите функционалности и характеристики. В днешно време на пазара има голямо разнообразие от стъкла, като сега ще ви запознаем с основните.

Прозрачно флоат стъкло
Повечето стъклопакети за ПВЦ дограма в днешно време се изработват от този вид прозрачно стъкло, което има съвършено гладка повърхност. 

Тонирано стъкло
Стъклопакетите с тонирано стъкло ограничават количеството слънчева светлина и топлина, преминаваща през прозореца.

Нискоемисийно стъкло
Стъклопакетите с нискоемисийно стъкло спират излизането на топлината извън помещението, като в същото време пропуска светлината и топлината отвън навътре.

Енерджи стъкло
Този тип стъкло носи характеристиките както на тонираното стъкло, така и на нискоемисийното стъкло.

Изборът на стъклопакет за ПВЦ дограма трябва да бъде съобразен с местния климат, вида на сградата, както и изложението на помещението. Най-често се съчетава едно обикновено флоат стъкло с едно цветно, нискоемисийно или енерджи стъкло, за да се постигне оптимална функционалност.

За по-добра звукоизолация най-често се препоръчва използването на троен стъклопакет изработен от три прозрачни стъкла.

При някои стъклопакети за пвц дограма обикновеният въздух между стъклата се заменя с аргон, криптон или друг вид газ, който увеличава топлоизолационните функции на прозореца.

Съществуват и по-специфични видове стъкло, използвани за направата на специализирани стъклопакети, като например:
 закалено стъкло - доста по-здраво от обикновеното, което при счупване се разпада на малки кръгли парченца, много често използвано при витрини на магазини и заведения;
 бронирано стъкло, осигуряващо защита срещу взлом и нападение;
 орнаментирано стъкло, което се използва за декорация;
 матирано стъкло – много подходящо при помещения изискващи уединеност;
Сайтове за дограми от WebDesignBG