ПВЦ Дограма цени - принципи на ценообразуване

Полезна информация за принципите за формиране на цените на ПВЦ дограмата. Когато се стигне до поръчване на ПВЦ дограма има много фактори, които оказват влияние и които трябва да се вземат предвид. Ако не ви се е налагало да поръчвате ПВЦ дограма, най-вероятно цялото това разнообразие от модели и аксесоари ще ви се стори объркващо. За да сте по-подготвени и да направите правилната покупка, вижте основните характеристики на ПВЦ дограмата и начина, по който те се отразяват върху ценообразуването.

ПВЦ профил – брой камери
Броят на камерите е от съществено значение за ценообразуването. Колкото повече са камерите на профила, толкова по-висока е и цената на ПВЦ дограмата. Броят камери е една от важните характеристики на ПВЦ дограмата, така че ако не сте притеснени от финансова гледна точка изберете от по-скъпите многокамерни профили, които осигуряват по-добра топлоизолация.

Вид на стъклопакета
На пазара има голямо разнообразие от стъклопакети: флоат стъкло, Ка стъкло, цветно или бяло. Стъклопакетът също е важен елемент от прозоречната система и нашият съвет е да изберете нискоемисийно стъкло – по-скъпо е, но значително намалява топлинните загуби.

Наличие на филтри и аргон
UV филтрите за стъкло и евентуалното наличие на аргон или друг газ са допълнителна екстра, която повишава качеството на прозореца, но в същото време допълнително вдига цената на дограмата.
Останалите характеристики на ПВЦ дограмата, като: вида на отваряне – едноплоскостен или двуплоскостен механизъм, размери и брой на крилата, цвят на дограмата, допълнителни аксесоари – первази, комарници и т.н., също оказват влияние върху крайната цена, но те са по-скоро въпрос на личен избор и предпочитания.

След като предоставите всички тези данни на фирмата производител на дограма, те се залагат в компютърна програма, която калкулира крайната цена.

Когато искате оферта от фирма производител на дограма, се уверете, че тя ще е на база еднакви изходни данни и близък по качество материал. Щом се спрете на дадена фирма, на място в дома ви ще дойде неин служител, който ще вземе точните размери, ще ви посъветва за най-оптималния вариант и вече ще може по-прецизно да се калкулира крайната цена.

Крайната цена на дограмата включва материал, производство, доставка и монтаж. 
Не пестете средства за качествена дограма, защото това е инвестиция за цял живот, която ще допринесе за комфорта и уюта на вашия дом.